Ciasto z truskawkami i twarogiem

Ciasto z truskawkami i twarogiem

Difficulty: łatwe
Porcje

20

porcje
Czas przygotowania

10

minutes
Czas pieczenia

40

minutes
Całkowity czas

47

minutes

Ciasto, które pozwoli Ci wykończyć resztki z lodówki

Składniki

  • ciasto
  • 3 jajka

  • 80g cukru

  • 1 szklanka mąki

  • 75ml oleju

  • 350g truskawek (pokrojonych w plastry)

  • 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia

  • nadzienie serowe
  • kostka twarogu

  • 1 żółtko

  • 45g cukru

  • łyżeczka cukru waniliowego

Sposób przygotowania

  • Białka z cukrem ubijamy na sztywną pianę.
  • Dodajemy po żółtku i powoli miksujemy.
  • Stale miksując na wolnych obrotach małą strużką wlewamy olej.
  • ąkę z proszkiem wsypujemy i mieszamy.
  • Osobno mieszamy widelcem składniki masy serowej.
  • Do blachy wlewamy ciasto, układamy truskawki i rękawem bądź łyżkę robimy kleksy z masy serowej (wciskamy też na spód).
  • Ciasto pieczemy ok. 40 minut w 180 stopniach.
  • Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.

Może Ci się również spodoba

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *