Wilgotna babka stracciatella

Wilgotna babka stracciatella

Difficulty: łatwe
Porcje

20

porcje
Czas przygotowania

10

minutes
Czas pieczenia

40

minutes
Całkowity czas

50

minutes

Pyszna, długo wilgotna babka waniliowa z kawałkami czekolady.
Czy Ktoś mówił, że babki to tylko od święta?

Składniki

  • 4 jajka

  • 250g masła

  • 1 szklanka cukru

  • 300g mąki

  • 1/2 szklanki mleka

  • 1 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia

  • kilka kropel aromatu waniliowego

  • 70g startej czekolady mlecznej

Sposób przygotowania

  • Masło i cukier ubijamy do uzyskania jasnej masy.
  • Stopniowo dodajemy jajka i aromat.
  • Dodajemy mąkę, proszek, mleko i mieszamy.
  • Pod koniec mieszana wsypujemy czekoladę.
  • Przekładamy do formy i pieczemy ok. 40 minut w temp. 180 (do suchego patyczka).

Może Ci się również spodoba

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *