Muffiny marchewkowo-orzechowe

Muffiny marchewkowo-orzechowe

Difficulty: łatwe
Porcje

14

porcje
Czas przygotowania

5

minutes
Czas pieczenia

25

minutes
Całkowity czas

30

minutes

Uwielbiam ciasto marchewkowe, ale ostatnio moje serce skradły marchewkowe muffinki! Z dodatkiem orzechów, rodzynek – świetne jako zdrowa przekąska, drugie śniadanie, czy szybki deser dla niespodziewanych gości!

Składniki

  • 2 jajka,

  • 1/2 szklanki cukru,

  • 1 szklanki mąki,

  • 1/2 szklanka oleju,

  • 2 starte marchewki (średniej wielkości),

  • 1 łyżeczka sody,

  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia,

  • 1 łyżeczka cynamonu mielonego,

  • 1 garść orzechów (użyłam ziemnych),

  • 1 garść rodzynek,

  • 3 łyżeczki masła orzechowego.

Sposób przygotowania

  • Jajka ubijać z cukrem aż uzyskają jasny kolor i zwiększą swą objętość.
  • Dodać marchewkę i olej.
  • Dodać resztę składników.
  • Po wymieszaniu wlać do papilotek i piec ok. 25 minut w temperaturze +180ºC.

Może Ci się również spodoba

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *