Ser typu Camembert w cieście francuskim
Ser typu Camembert w cieście francuskim
Course: PrzystawkiCuisine: francuska, wykwintnaDifficulty: prostePorcje
4
porcjeCzas przygotowania
5
minutesCzas pieczenia
20
minutesCałkowity czas
25
minutesNiezwykle proste, ale wykwintne danie.
Składniki
płat ciasta francuskiego
ser typu Camembert
3 ząbki czosnku
pół natki pietruszki
Sposób przygotowania
- Ser kroimy na pół. Ząbki czosnku obieramy i wciskamy w ser.
- Natkę pietruszki drobno siekamy i posypujemy połówkę sera.
- Połówki łączymy ze sobą i obkładamy ciastem.
- Delikatnie nacinamy wierzch.
- łtko roztrzepujemy i smarujemy nim górę ciasta.
- Wkładamy na ok. 20 minut do piekarnika nagrzanego do 180ºC.