Ser typu Camembert w cieście francuskim

Ser typu Camembert w cieście francuskim

Course: PrzystawkiCuisine: francuska, wykwintnaDifficulty: proste
Porcje

4

porcje
Czas przygotowania

5

minutes
Czas pieczenia

20

minutes
Całkowity czas

25

minutes

Niezwykle proste, ale wykwintne danie.

Składniki

  • płat ciasta francuskiego

  • ser typu Camembert

  • 3 ząbki czosnku

  • pół natki pietruszki

Sposób przygotowania

  • Ser kroimy na pół. Ząbki czosnku obieramy i wciskamy w ser.
  • Natkę pietruszki drobno siekamy i posypujemy połówkę sera.
  • Połówki łączymy ze sobą i obkładamy ciastem.
  • Delikatnie nacinamy wierzch.
  • łtko roztrzepujemy i smarujemy nim górę ciasta.
  • Wkładamy na ok. 20 minut do piekarnika nagrzanego do 180ºC.

Może Ci się również spodoba

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *