Złamane tiramisu z kremem cytrynowym

– opakowanie serka mascarpone,

– opakowanie śmietany 36%,

– sok z 2 cytryn,

– cukier puder,

– gorzkie kakao.

– opakowanie biszkoptów,

– zaparzona kawa.

 

Przestudzamy kawę.

W tym czasie ubijamy śmietanę na sztywno, dodajemy mascarpone, sok z 2 cytryn i cukier do smaku.

W ostudzonej kawie na chwilę namaczamy biszkopty.

Namoczone układamy na dnie pucharku, szklanki, kieliszka.

Na nie wykładamy krem i posypujemy kakaem.

Czynności powtarzamy.

Gotowe wkładamy do lodówki i wyjmujemy przed podaniem.

Smacznego!

 

Amelia

Przygodę z kuchnią zaczęłam kilka lat temu, ale bawić się nią dopiero od niedawna. Powoli wchodzę w kuchnię bezglutenową starając się, by dania (a głównie desery) przypominały kuchnię „tradycyjną”. Ma być smacznie, szybko i zdrowo.

Może Ci się również spodoba

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *