Soczysta grillowana pierś z kurczaka w miodowo-musztardowej marynacie

IMAG1835_blog IMAG1844_blog IMAG1847_blog

Składniki:  

pierś z kurczaka,

3 łyżeczki musztardy,

2 łyżeczki miodu,

4 łyżki oleju/oliwy,

1 łyżeczka octu jabłkowego.

 

Pierś z kurczaka kroimy jak na sznycle.

Robimy marynatę mieszając: musztardę, miód, olej i ocet.

Pierś zalewamy marynatą, wkładamy do lodówki na ok. godzinę.

Pierś grillujemy po kilka minut z każdej strony.

 

Smacznego! 🙂

fcb

Amelia

Przygodę z kuchnią zaczęłam kilka lat temu, ale bawić się nią dopiero od niedawna. Powoli wchodzę w kuchnię bezglutenową starając się, by dania (a głównie desery) przypominały kuchnię „tradycyjną”. Ma być smacznie, szybko i zdrowo.

Może Ci się również spodoba

2 komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *