Sernik na zimno (*lacto free) z owocami sezonowymi – LOVE SUMMER

Składniki:

2 opakowania twarogu (może być bez laktozy),

opakowanie słodkiej śmietany 36% (może być bez laktozy),

2 łyżki cukru,

2 łyżeczki żelatyny,

galaretka truskawkowa,

sezonowe owoce (u mnie: maliny, borówka i czerwona porzeczka).

 

Śmietanę ubijamy na sztywno. Dodajemy cukier, twaróg i żelatynę rozpuszczoną w 2 łyżkach wody.

Masą wykładamy do tortownicy i wkładamy do lodówki.

Robimy galaretkę i wkładamy do lodówki by stężała.

Gdy masa serowa stężeje, układamy na niej owoce i tężejącą galaretkę.

Wkładamy znowu do lodówki i czekamy, aż całość stężeje.

Amelia

Przygodę z kuchnią zaczęłam kilka lat temu, ale bawić się nią dopiero od niedawna. Powoli wchodzę w kuchnię bezglutenową starając się, by dania (a głównie desery) przypominały kuchnię „tradycyjną”. Ma być smacznie, szybko i zdrowo.

Może Ci się również spodoba

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *