Sałatka z roszponką, awokado i kaszą jaglaną

IMAG0921_Fotor IMAG0911_Fotor IMAG0902_Fotor IMAG0883_Fotor

Składniki:  

opakowanie ulubionej sałaty (u mnie roszponka),

3/4 szklanki kaszy jaglanej,

opakowanie pomidorów koktajlowych,

1 średniej wielkości papryka (u mnie zielona),

2 awokado,

cytryna,

4 jajka,

sól i pieprz.

 

Kaszę jaglaną zalewamy 1,5 szklanki (dodajemy szczyptę soli) i gotujemy, ok. 10 minut od zagotowania.

W tym czasie myjemy sałatę, kroimy pomidory  i paprykę.

Awokado dzielimy na pół, wyjmujemy pestkę, wyjmujemy miąższ i kroimy na plastry – skrapiamy sokiem z cytryny.

Gdy kasza będzie gotowa, wsypujemy ją na suchą patelnię i chwilę prażymy.

Całość mieszamy (sałata, pomidory, papryka, awokado, kasza).

Robimy jajka sadzone (najlepiej na miękko) i nakładamy na sałatę.

Smacznego! 🙂

fcb

Amelia

Przygodę z kuchnią zaczęłam kilka lat temu, ale bawić się nią dopiero od niedawna. Powoli wchodzę w kuchnię bezglutenową starając się, by dania (a głównie desery) przypominały kuchnię „tradycyjną”. Ma być smacznie, szybko i zdrowo.

Może Ci się również spodoba

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *