Sałatka z bobem, jajkiem i pomidorem

Składniki: 

1/2 woreczka bobu,
3 jajka,
3 pomidory rzymskie,
5 rzodkiewek,
1/2 pęczka szczypiorku,
2 łyżki śmietany,
3 łyżki majonezu,
sól,
pieprz.

Bób ugotować z odrobiną soli, obrać i ostudzić.
Jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić w ćwiartki.
Pomidory pokroić w grubsze plastry, rzodkiewkę w paski. Szczypiorek posiekać.
Całość wymieszać.
Przygotować sos z śmietany, majonezu i odrobiny soli, pieprzu.
Polać warzywa.

Amelia

Przygodę z kuchnią zaczęłam kilka lat temu, ale bawić się nią dopiero od niedawna. Powoli wchodzę w kuchnię bezglutenową starając się, by dania (a głównie desery) przypominały kuchnię „tradycyjną”. Ma być smacznie, szybko i zdrowo.

Może Ci się również spodoba

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *