Proste bezy / beziki

blog (2) blog (1)

Składniki:

4 białka,

150g cukru,

szczypta soli.

 

Białka ubić na sztywną pianę.

Stopniowo dodawać cukier.

Przełożyć do rękawa cukierniczego (można zrobić samemu) lub nakładać białka łyżką.

Na blachę z papierem do pieczenia formować bezy. Do połowy można dodać kakao.

Piec w temp. +110°C przez 60-100 minut.

Wychodzi ok. 70 bez.

Smacznego! 🙂

fcb

Amelia

Przygodę z kuchnią zaczęłam kilka lat temu, ale bawić się nią dopiero od niedawna. Powoli wchodzę w kuchnię bezglutenową starając się, by dania (a głównie desery) przypominały kuchnię „tradycyjną”. Ma być smacznie, szybko i zdrowo.

Może Ci się również spodoba

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *