Placki z cukinii z żółtym serem

Składniki:

kawałek sera żółtego (ok. 200g),

2 spore cukinie,

2 jajka,

2 ząbki czosnku,

sól i pieprz do smaku,

odrobina mąki do zagęszczenia,

olej do smażenia.

Cukinię i ser ścieramy na dużych oczkach.

Czosnek ścieramy na drobnych (bądź przeciskamy przez praskę).

Dodajemy 2 jajka, odrobinę soli i pieprzu.

Dodajemy mąkę na oko (ok. 2 łyżek) do zagęszczenia. Całość mieszamy.

Rozgrzewamy olej i nakładamy placki łyżką.

Smażymy z obu stron na złoty kolor.

Smacznego!

Amelia

Przygodę z kuchnią zaczęłam kilka lat temu, ale bawić się nią dopiero od niedawna. Powoli wchodzę w kuchnię bezglutenową starając się, by dania (a głównie desery) przypominały kuchnię „tradycyjną”. Ma być smacznie, szybko i zdrowo.

Może Ci się również spodoba

2 komentarze

  1. green goodies napisał(a):

    Pyszny przepis 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *