Owocowy tort z białą czekoladą i musem z owoców leśnych

 

 

Owocowy tort z białą czekoladą i musem z owoców leśnych

3-poziomowy biszkopt nasączony kompotem truskawkowym. Przełożony podwójnie masą z bitej śmietany, delikatnego serka mascarpone i białej czekolady.

Pomiędzy podwójną warstwą masy – mus z owoców leśnych i całe owoce.

Na wierzchu i bokach masa i mus owocowy.

Tort uwieńczony świeżymi owocami: jeżyny, maliny, borówki amerykańskie i truskawki.

Średnica tortu: 26 cm

Porcja na: ok. 12 – 14 osób.

Realizacja: okolice Warszawy i Radomia (ok. 30 km)

Koszt: ok. 90-120 zł (w zależności od sezonu owocowego, rozmiaru i indywidualnych ustaleń)

Kontakt: nieslodkie.slodkosci@gmail.com

Amelia

Przygodę z kuchnią zaczęłam kilka lat temu, ale bawić się nią dopiero od niedawna. Powoli wchodzę w kuchnię bezglutenową starając się, by dania (a głównie desery) przypominały kuchnię „tradycyjną”. Ma być smacznie, szybko i zdrowo.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *