Domowy kisiel truskawkowy

Składniki: (na jedną porcję)

szklanka wody,

6 truskawek,

cukier (do smaku),

łyżka mąki ziemniaczanej.

 

Do małego rondla dajemy pokrojone truskawki z odrobiną cukru.

W misce mieszamy wodę z mąką.

Gdy truskawki zmiękną, dodajemy wodę z mąką i całość mieszamy energicznie (uważać, by się nie przypaliło).

Można dodać jeszcze cukier (w zależności, jak słodko lubimy 🙂 )

Amelia

Przygodę z kuchnią zaczęłam kilka lat temu, ale bawić się nią dopiero od niedawna. Powoli wchodzę w kuchnię bezglutenową starając się, by dania (a głównie desery) przypominały kuchnię „tradycyjną”. Ma być smacznie, szybko i zdrowo.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *