Czekoladowy tort urodzinowy z porzeczką (gluten free!)

Kakaowy tort z musem z owoców leśnych – wersja BEZGLUTENOWA (GLUTEN FREE)

3-poziomowy biszkopt nasączony sokiem z owoców leśnych. Przełożony podwójnie masą z bitej śmietany, delikatnego serka mascarpone i mlecznej czekolady.

Pomiędzy podwójną warstwą masy – mus z owoców leśnych.

Tort uwieńczony dekoracjami z gorzkiej czekolady.

Średnica tortu: 28 cm

Porcja na: ok. 14 – 16 osób.

Realizacja: okolice Warszawy i Radomia (ok. 30 km)

Koszt: ok. 90-120 zł (w zależności od sezonu owocowego, rozmiaru i indywidualnych ustaleń)

Kontakt: kontakt@sweet-amelia.pl

Amelia

Przygodę z kuchnią zaczęłam kilka lat temu, ale bawić się nią dopiero od niedawna. Powoli wchodzę w kuchnię bezglutenową starając się, by dania (a głównie desery) przypominały kuchnię „tradycyjną”. Ma być smacznie, szybko i zdrowo.

Może Ci się również spodoba

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *