Cynamonowe ślimaczki z ciasta francuskiego – szybki deser w 20 minut

Składniki:

– gotowe ciasto francuskie

– 1 jajko

– cynamon

– cukier brązowy

 

Rozkładamy płat ciasta i smarujemy roztrzepanym jajkiem.

Posypujemy cukrem i cynamonem.

Następnie rolujemy do środka z obu stron równocześnie.

Gdy powstanie nam podwójna rolada, kroimy na ok. 1cm paski.

Układamy na blasze z papierem do pieczenia.

Pieczemy przez  ok. 15min w 180°C.

 

Amelia

Przygodę z kuchnią zaczęłam kilka lat temu, ale bawić się nią dopiero od niedawna. Powoli wchodzę w kuchnię bezglutenową starając się, by dania (a głównie desery) przypominały kuchnię „tradycyjną”. Ma być smacznie, szybko i zdrowo.

Może Ci się również spodoba

2 komentarze

  1. Fitsweet.me napisał(a):

    Cudowne 🙂 Uwielbiam smak i zapach cynamonu.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *