Bezglutenowy domowy budyń kakaowy

fotor1 fotor7

Składniki na 2 filiżanki:

1 szklanka mleka (ja użyłam bez laktozy),

1 łyżka mąki ziemniaczanej,

1 łyżka gorzkiego kakao,

1 łyżka cukru.

 

Połowę mleka z cukrem podgrzewać w garnku.

Drugą połowę wymieszać z mąką ziemniaczaną i kakaem.

Gdy mleko będzie już gorące dodać resztę mleka z mąką i kakaem.

Zmniejszyć gaz i energicznie mieszać (ja robię to rózgą).

Gdy lubicie mniej/bardziej słodkie/kakaowe – ilości zmniejszacie.

Jeśli lubicie i możecie kremy kakaowe (typu nutella) możecie dodać łyżeczkę.

Smacznego! 🙂

fcb

Amelia

Przygodę z kuchnią zaczęłam kilka lat temu, ale bawić się nią dopiero od niedawna. Powoli wchodzę w kuchnię bezglutenową starając się, by dania (a głównie desery) przypominały kuchnię „tradycyjną”. Ma być smacznie, szybko i zdrowo.

Może Ci się również spodoba

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *