Bezglutenowe spaghetti z sosem czosnkowym i brokułami

IMAG1995_blog IMAG1993_blog

Składniki:  

brokuł,

ser feta (u mnie kozi),

jogurt/śmietana (u mnie bez laktozy),

czosnek,

jajko,

makaron spaghetti (u mnie bezglutenowy),

sól, pieprz.

 

Gotujemy brokuł i makaron.

W między czasie robimy sos: podgrzewamy śmietanę, dodajemy jajko, 3 ząbki czosnku, odrobinę soli i pieprzu.

Sos intensywnie mieszamy.

Gdy makaron i brokuły będą gotowe – łączmy z sosem i dodajmy pokruszony ser.

Smacznego! 🙂 

fcb

Amelia

Przygodę z kuchnią zaczęłam kilka lat temu, ale bawić się nią dopiero od niedawna. Powoli wchodzę w kuchnię bezglutenową starając się, by dania (a głównie desery) przypominały kuchnię „tradycyjną”. Ma być smacznie, szybko i zdrowo.

Może Ci się również spodoba

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *