Bezglutenowe spaghetti z pieczarkami i szpinakiem w sosie serowo-śmietanowym

IMAG0857_Fotor IMAG0859_Fotor IMAG0866_Fotor

Składniki:  

olej kokosowy (rzepakowy),

1 cebula,

pieczarki,

szpinak,

ser kozi (może być dowolny ser twardy),

śmietana (u mnie bez laktozy),

makaron spaghetti (u mnie bezglutenowy),

sól, pieprz.

 

Na rozgrzany tłuszcz wrzucamy cebulę pokrojoną w piórka.

Po chwili dodajemy pieczarki pokrojone  w plastry. Lekko solimy.

W między czasie nastawiamy wodę i gotujemy makaron.

Gdy pieczarki zaczną się rumienić, dodajemy szpinak.

Po dosłownie kilku minutach zalewamy śmietaną i dodajemy ser.

Doprawiamy solą i pieprzem.

Sos mieszamy z makaronem.

Smacznego! 🙂 

fcb

Amelia

Przygodę z kuchnią zaczęłam kilka lat temu, ale bawić się nią dopiero od niedawna. Powoli wchodzę w kuchnię bezglutenową starając się, by dania (a głównie desery) przypominały kuchnię „tradycyjną”. Ma być smacznie, szybko i zdrowo.

Może Ci się również spodoba

2 komentarze

  1. iza.mazurowicz87 napisał(a):

    Robiłam ostatnio coś bardzo podobnego, niby strasznie proste, a jednak smaczne:) Uwielbiam takie mało skomplikowane, banalne przepisy:) W prostocie tkwi największa siła.

    • ~sweet-amelia napisał(a):

      Iza, i właśnie o to chodzi! Żeby wyczarować pyszności z tak prostych i wydawałoby się zwykłych produktów. Zapraszam Cię na mój fanpage – będziesz na bieżąco z nowościami 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *