Bananowe placki z płatkami owsianymi

Składniki:

2 banany (ew. pół banana do ozdobienia),

2 jajka,

filiżanka płatków owsianych,

6 kostek gorzkiej czekolady,

miód po polania.

 

Banany rozgniatamy, dodajemy jajka i mieszamy.

Kostki czekolady kroimy na mniejsze, dodajemy płatki owsiane i mieszamy wszystko.

Formujemy placki na suchej patelni i smażymy z obu stron po kilka minut.

Przed podaniem kładziemy kilka placków jeden na drugim, posypujemy czekoladą (możemy też bananami), polewamy miodem.

Amelia

Przygodę z kuchnią zaczęłam kilka lat temu, ale bawić się nią dopiero od niedawna. Powoli wchodzę w kuchnię bezglutenową starając się, by dania (a głównie desery) przypominały kuchnię „tradycyjną”. Ma być smacznie, szybko i zdrowo.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *