Jogurtowe muffiny z borówkami i jeżynami

Jogurtowe muffiny z borówkami i jeżynami

Difficulty: łatwe
Porcje

20

porcje
Czas przygotowania

10

minutes
Czas pieczenia

40

minutes
Całkowity czas

47

minutes

Wilgotne muffiny pełne owoców. Zamień je na swoje ulubione!
Wiesz, że zrobisz to bez miksera?

Składniki

  • 125g borówek

  • 125g jeżyn (przekrojonych na pół)

  • 1/2 szklanki oleju

  • 1 szklanka jogurtu naturalnego gęstego

  • 2 jajka

  • 130g cukru

  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia

  • 300g mąki

Sposób przygotowania

  • Olej, jajka, jogurt i cukier łączymy rózgą.
  • Wsypujemy mąkę, proszek i mieszamy do połączenia składników.
  • Czas na owoce – chwilę mieszamy i przekładamy do 3/4 wysokości papilotek.
  • Pieczemy 25 minut w 180 stopniach.

Może Ci się również spodoba

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *