Pyszne i szybkie ciasto z rabarbarem

Pyszne i szybkie ciasto z rabarbarem

Difficulty: łatwe
Porcje

10

porcje
Czas przygotowania

10

minutes
Czas pieczenia

37

minutes
Całkowity czas

47

minutes

Pyszna, długo wilgotna babka waniliowa z kawałkami czekolady.
Czy Ktoś mówił, że babki to tylko od święta?

Składniki

  • ciasto
  • pół kostki masła

  • 1 szklanka mąki

  • 1/3 szklanki cukru

  • nadzienie
  • 1/2kg rabarbaru pokrojonego w plastry

  • 2 jajka

  • 170g cukru

  • 35g mąki

  • kilka kropel aromatu waniliowego

Sposób przygotowania

  • Składniki na ciasto łączymy nożem. Wysypujemy na blachę, uklepujemy i pieczemy 12 minut w temperaturze 180 stopni.
  • Lekko roztrzepujemy jajka z cukrem, dodajemy mąkę i aromat. Wsypujemy rabarbar w plastrach i mieszamy – każdy kawałek powinien być obtoczony sosem. Wykładamy na podpieczony spód i wkładamy do piekarnika na 25 minut.
  • Przed podaniem posypać cukrem pudrem lub podawać z lodami.

Może Ci się również spodoba

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *