Muffiny mandarynkowe

Muffiny mandarynkowe

Difficulty: łatwe
Porcje

14

porcje
Czas przygotowania

5

minutes
Czas pieczenia

25

minutes
Całkowity czas

30

minutes

Masz resztkę mandarynek, a już nie masz na nie ochoty? Wyciśnij sok i zrób ekspresowe muffiny!

Składniki

  • sok z 3 mandarynek

  • 2 jajka

  • 250g mąki

  • 80g oleju

  • 140g cukru

  • 1/2 łyżeczki cynamonu

  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia

Sposób przygotowania

  • Jajka ubijamy z cukrem, aż zwiększą swoją objętość i będą jasne.
  • Dodajemy olej, mąkę, proszek i cynamon – mieszamy.
  • Na koniec wlewamy sok z mandarynek.
  • Ciasto przekładamy do papilotek i pieczemy ok. 25 minut w 180 stopniach.
  • Smacznego!

Może Ci się również spodoba

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *