Muffiny marchewkowo-orzechowe
Muffiny marchewkowo-orzechowe
Difficulty: łatwe14
porcje5
minutes25
minutes30
minutesUwielbiam ciasto marchewkowe, ale ostatnio moje serce skradły marchewkowe muffinki! Z dodatkiem orzechów, rodzynek – świetne jako zdrowa przekąska, drugie śniadanie, czy szybki deser dla niespodziewanych gości!
Składniki
2 jajka,
1/2 szklanki cukru,
1 szklanki mąki,
1/2 szklanka oleju,
2 starte marchewki (średniej wielkości),
1 łyżeczka sody,
1 łyżeczka proszku do pieczenia,
1 łyżeczka cynamonu mielonego,
1 garść orzechów (użyłam ziemnych),
1 garść rodzynek,
3 łyżeczki masła orzechowego.
Sposób przygotowania
- Jajka ubijać z cukrem aż uzyskają jasny kolor i zwiększą swą objętość.
- Dodać marchewkę i olej.
- Dodać resztę składników.
- Po wymieszaniu wlać do papilotek i piec ok. 25 minut w temperaturze +180ºC.