Domowe rogaliki z marmoladą

Domowe rogaliki z marmoladą

Porcje

30

porcje
Czas przygotowania

1

hour 

30

minutes
Czas pieczenia

25

minutes
Całkowity czas

1

hour 

55

minutes

Proste, rozpływające się rogaliki. Ciasto na bazie piwa 🙂

Składniki

  • 100g margaryny (może być masło)

  • 200g mąki

  • 100ml piwa (pół szklanki, z pianką)

  • marmolada

Sposób przygotowania

  • Zimne masło kroimy, dodajemy mąkę i piwo.
  • ączymy składniki, lepimy w kulkę i wkładamy do lodówki na 1 godzinę.
  • Ciasto wyjmujemy, wałkujemy na ok. 2mm kawałek.
  • Ciasto kroimy w kwadraty, na jeden róg nakładamy marmoladę, zwijamy i formujemy rogala.
  • Układamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
  • Pieczemy ok. 25 minut w temperaturze 180 stopni (do złapania koloru).
  • Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.

Może Ci się również spodoba

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *