Piszinger – idealne wafle z kremem kakaowym

Piszinger kakaowy

Porcje

40

porcje
Czas przygotowania

15

minutes
Całkowity czas

45

minutes

Nie ma nic lepszego niż pyszne wafle z kremem kakaowym. Łapcie przepis na idealny piszinger.

Składniki

  • opakowanie wafli tortowych

  • kostka masła

  • 30g gorzkiego kakao

  • 200g cukru

  • 200g mleka w proszku

Sposób przygotowania

  • Rozpuszczamy masło i dodajemy kakao, cukier i mleko w proszą ciągle mieszając.
  • Gdy ładni połączymy składniki, zostawiamy masę do przestygnięcia.
  • Gdy wystygnie, przekładamy nią suche wafle.
  • Po przełożeniu, przygniatamy tort np. deską do krojenia i zostawiamy na kilka godzin aż wafle zmiękną i nasączą się kremem.
  • Smacznego!

Może Ci się również spodoba

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *