Jakie to pyszne! Chlebek bananowy
Chlebek bananowy
20
porcje10
minutes30
minutes40
minutesJakie to pyszne! Nie spodziewałam się, że ciasto bananowe może tak smakować! To jest obłędne! I to tego wegańskie…
I wiecie co? Mikser nie jest potrzebny!
Składniki
3 banany
1 łyżka masła orzechowego
2,5 szklanki mąki
1/2 szklanki cukru
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżeczka sody oczyszczonej
5 łyżek oleju
1 łyżka cynamonu
1 łyżeczka imbiru
1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej
2 krople aromat waniliowego
garść rozdrobnionych orzechów
garść pokojonych suszonych owoców (użyłam suszonych moreli)
Sposób przygotowania
- Rozdrabniany banany widelcem na miazgę. Dodajemy olej i mieszamy.
- Dodajemy pozostałe składniki i mieszamy.
- Przekładamy do keksówki i pieczemy ok. 35 minut w temperaturze 180 stopni (do suchego patyczka).