Jakie to pyszne! Chlebek bananowy

Chlebek bananowy

Porcje

20

porcje
Czas przygotowania

10

minutes
Czas gotowania

30

minutes
Całkowity czas

40

minutes

Jakie to pyszne! Nie spodziewałam się, że ciasto bananowe może tak smakować! To jest obłędne! I to tego wegańskie…
I wiecie co? Mikser nie jest potrzebny!

Składniki

  • 3 banany

  • 1 łyżka masła orzechowego

  • 2,5 szklanki mąki

  • 1/2 szklanki cukru

  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia

  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej

  • 5 łyżek oleju

  • 1 łyżka cynamonu

  • 1 łyżeczka imbiru

  • 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej

  • 2 krople aromat waniliowego

  • garść rozdrobnionych orzechów

  • garść pokojonych suszonych owoców (użyłam suszonych moreli)

Sposób przygotowania

  • Rozdrabniany banany widelcem na miazgę. Dodajemy olej i mieszamy.
  • Dodajemy pozostałe składniki i mieszamy.
  • Przekładamy do keksówki i pieczemy ok. 35 minut w temperaturze 180 stopni (do suchego patyczka).

Może Ci się również spodoba

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *