Lekkie ciasto z czereśniami

Lekkie ciasto z czereśniami

Porcje

30

porcje
Czas przygotowania

10

minutes
Czas pieczenia

40

minutes
Całkowity czas

50

minutes

Delikatny, aksamitny sernik. Z polewą ze słonego karme

Składniki

  • 2 szklanki mąki

  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

  • 1/2 kg owoców

  • 6 jajek

  • 3/4 szklanki cukru

  • 2/3 szklanki oleju

Sposób przygotowania

  • Biała ubijamy na sztywno, dodając stopniowo cukier.
  • Kolejno wciąż miksując dodajemy po żółtku i stopniowo wlewamy olej.
  • Wsypujemy mąkę i proszek – chwilę mieszamy do wymieszania składników.
  • Ciasto przelewamy do formy i układamy na wierz wydrylowane czereśnie (możemy śmiało użyć inne owoce).
  • Piec ok. 40 minut w temp 180 stopni.
  • Po upieczeniu można posypać cukrem pudrem.
  • Smacznego!

Może Ci się również spodoba

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *