Zielone muffiny

Zielone muffiny

Porcje

12

porcje
Czas przygotowania

10

minutes
Czas pieczenia

20

minutes
Całkowity czas

30

minutes

Składniki

  • 2 łyżki kwaśnej śmietany

  • 1 2/3 szklanki mąki

  • 3/4 szklanki cukru

  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia

  • 1/2 szklanki oleju

  • 60g świeżego szpinaku

  • 2 jajka

  • starta skórka z cytryny

  • 2 jabłka

Sposób przygotowania

  • Szpinak, olej i śmietanę miksujemy w blenderze na jednolitą masę.
  • Przekładamy do większej miski i dodajemy jajka, cukier, skórkę z cytryny.
  • Chwilę mieszamy rózgą.
  • Wsypujemy mąką i proszek do pieczenia – mieszamy do połączenia składników.
  • Dodajmy drobno pokrojone jabłka.
  • Ciasto przekładamy do papilotek i pieczemy 20 minut w temperaturze 180 stopni.

Może Ci się również spodoba

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *