Zielone muffiny
Zielone muffiny
Porcje
12
porcjeCzas przygotowania
10
minutesCzas pieczenia
20
minutesCałkowity czas
30
minutesSkładniki
2 łyżki kwaśnej śmietany
1 2/3 szklanki mąki
3/4 szklanki cukru
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 szklanki oleju
60g świeżego szpinaku
2 jajka
starta skórka z cytryny
2 jabłka
Sposób przygotowania
- Szpinak, olej i śmietanę miksujemy w blenderze na jednolitą masę.
- Przekładamy do większej miski i dodajemy jajka, cukier, skórkę z cytryny.
- Chwilę mieszamy rózgą.
- Wsypujemy mąką i proszek do pieczenia – mieszamy do połączenia składników.
- Dodajmy drobno pokrojone jabłka.
- Ciasto przekładamy do papilotek i pieczemy 20 minut w temperaturze 180 stopni.