Czekoladowy muffin z serowym nadzieniem

Składniki (na ok.  14 porcji):

Ciasto:

– 1 i 1/2 szklanki mąki,

– 1 łyżeczka sody oczyszczonej,

– 3/4 szklanki cukru,

– szczypta soli,

– 1 opakowanie cukru wanilinowego,

– 1 szklanka wody,

– 1/3 szklanki oleju,

– opakowanie jogurtu naturalnego (1/2 szklanki),

– 1/3 szklanki gorzkiego kakao

– 1 łyżeczka octu.

Serowe nadzienie:

– 125g tłustego twarogu,

– 1 jajko,

– 2 łyżki cukru,

– 1 łyżeczka mąki.

 

Mieszamy widelcem składniki na masę serową i wkładamy na chwilę do zamrażalnika.

Łączymy wszystkie składniki na ciasto i chwilę miksujemy – uzyskania jednolitej masy.

Napełniamy ciastem papilotki po 1 łyżce, dodajemy po 1 łyżeczce masy serowej i uzupełniamy ciastem do 3/4 ich wysokości.

Pieczemy przez ok. 25 minut w temperaturze 180°C.

Smacznego!

 

Sprawdź jeszcze

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *