Czekoladowy muffin z serowym nadzieniem

Czekoladowy muffin z serowym nadzieniem

Course: Ciasta, CiasteczkaCuisine: klasycznaDifficulty: proste
Porcje

14

Muffin
Czas przygotowania

20

minutes
Czas pieczenia

25

minutes
Całkowity czas

45

minutes

Aromatyczny czekoladowy, delikatny muffin. Z wkładką twarogową. To idealne połączenie!

Składniki

  • Ciasto:
  • 1 i 1/2 szklanki mąki

  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej

  • 3/4 szklanki cukru

  • szczypta soli

  • 1 opakowanie cukru wanilinowego

  • 1 szklanka wody

  • 1/3 szklanki oleju

  • opakowanie jogurtu naturalnego (1/2 szklanki)

  • 1/3 szklanki gorzkiego kakao

  • 1 łyżeczka octu

  • Serowe nadzienie:
  • 125g tłustego twarogu

  • 1 jajko

  • 2 łyżki cukru

  • 1 łyżeczka mąki

Sposób przygotowania

  • Mieszamy widelcem składniki na masę serową i wkładamy na chwilę do zamrażalnika.
  • ączymy wszystkie składniki na ciasto i chwilę miksujemy – uzyskania jednolitej masy.
  • Napełniamy ciastem papilotki po 1 łyżce, dodajemy po 1 łyżeczce masy serowej i uzupełniamy ciastem do 3/4 ich wysokości.
  • Pieczemy przez ok. 25 minut w temperaturze 180°C.

Może Ci się również spodoba

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *