Muffiny z malinami i białą czekoladą

Muffiny z malinami i białą czekoladą

Course: Ciasta, Ciasteczka, DeseryDifficulty: proste
Porcje

14

Muffin
Czas przygotowania

20

minutes
Czas pieczenia

20

minutes
Całkowity czas

40

minutes

Pyszne delikatne muffiny. Z kawałkami białej czekolady i całymi malinami.

Składniki

  • Ciasto:
  • 2 szklanki mąki

  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia

  • 3/4 szklanki cukru

  • 1 opakowanie cukru wanilinowego

  • tabliczka białej czekolady

  • 1 szklanka mleka

  • 1/2 kostki masła

  • 2 jajka

  • Dodatkowo:
  • maliny

Sposób przygotowania

  • Jajka ubijamy z cukrem do uzyskania puszystej, jasnej piany.
  • Stopniowo dodajemy rozpuszczone masło, mąkę, proszek.
  • Na koniec powoli dodajemy mleko i mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Dodajemy pół pokruszonej czekolady i delikatnie mieszamy łyżkę.
  • Napełniamy ciastem papilotki po 1 łyżce, umieszczamy 1 malinę i napełniamy do 3/4 ich wysokości.
  • Posypujemy wierzch podrobionymi kawałkami czekolady i dajemy 2/3 owoce.
  • Pieczemy przez ok. 20 minut w temperaturze 180°C.

Może Ci się również spodoba

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *