Muffiny z malinami i białą czekoladą

Składniki (na ok.  14 porcji):

– 2 szklanki mąki,

– 2 łyżeczki proszku do pieczenia,

– 3/4 szklanki cukru,

– 1 opakowanie cukru wanilinowego,

– tabliczka białej czekolady,

– 1 szklanka mleka,

– 1/2 kostki masła,

– 2 jajka,

– maliny.

 

Jajka ubijamy z cukrem do uzyskania puszystej, jasnej piany.

Stopniowo dodajemy rozpuszczone masło, mąkę, proszek.

Na koniec powoli dodajemy mleko i mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Dodajemy pół pokruszonej czekolady i delikatnie mieszamy łyżkę.

Napełniamy ciastem papilotki po 1 łyżce, umieszczamy 1 malinę i napełniamy do 3/4 ich wysokości.

Posypujemy wierzch podrobionymi kawałkami czekolady i dajemy 2/3 owoce.

Pieczemy przez ok. 20 minut w temperaturze 180°C.

Smacznego!

 

Sprawdź jeszcze

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *