Ciasto pomidorowe – tylko nie mów nikomu…

– 1 banan,

– szklanka krojonych pomidorów z puszki,

– 1/2 szklanki oleju,

– 1/2 szklanki cukru,

– 2 szklanki mąki,

– 1/2 łyżeczki soli,

– 1 łyżeczka cynamonu,

– 1 łyżeczka imbiru,

– 1 łyżeczka sody oczyszczonej,

– 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia.

Dodatkowo -czekolada do polania.

 

Pomidory blendujemy z bananem.

Dodajemy olej i cukier – dalej blendujemy.

Do masy dodajemy wszystkie pozostałe sypkie składniki i mieszamy.

Wlewamy do blachy i pieczemy przez ok. 40 minut w temperaturze 180°C.

Gdy ciasto przestygnie, możemy polać czekoladą roztopioną w kąpieli wodnej.

Smacznego!

 

Sprawdź jeszcze

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *