Szybkie ciasteczka z orzechami i kawałkami czekolady – PIEGUSKI

– 1 szklanka mąki,

– 1/2 kostki masła,

– 1/2 szklanki cukru,

– 2 jajka,

– tabliczka pokrojonej czekolady,

– 2 garści podrobionych orzechów (ja użyłam laskowych).

 

Składniki miksujemy ze sobą, następnie dodajemy kawałki orzechów i czekolady.

Ciasto nakładamy łyżką na papier do pieczenia zachowując spore odstępy.

Ciastka przed pieczeniem powinny mieć wielkość orzecha włoskiego.

Ciastka układamy płasko. Gdy odległości między nimi będą zbyt małe, ciastka połączą Ci się (nie martw się, podzielisz je nożem 🙂 ).

Piec w 180°C aż nabiorą koloru (ok. 15-20 minut).

Smacznego!

 

Sprawdź jeszcze

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *