Puszysta babka majonezowa

Puszysta babka majonezowa

Course: CiastaCuisine: klasycznaDifficulty: proste
Porcje

20

porcje
Czas przygotowania

10

minutes
Czas pieczenia

40

minutes
Całkowity czas

50

minutes

Niezwykle puszysta babka, rozpływająca się w ustach. Niezmiernie delikatna…

Składniki

  • – 6 jajek,

  • 1,5 szklanki cukru

  • 3/4 szklanki mąki pszennej

  • 3/4 szklanki mąki ziemniaczanej

  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia

  • 3/4 szklanki majonezu

  • kilka kropel olejku śmietankowego

Sposób przygotowania

  • Jajka i cukier miksujemy na puszysty kogel mogel.
  • Dodajemy mąkę, proszek do pieczenia i krótko miksujemy.
  • Dodajemy majonez, olejek i delikatnie mieszamy łyżką.
  • Formę smarujemy tłuszczem i posypujemy bułką tartą.
  • Ciasto wylewamy do formy.
  • Pieczemy ok. 40 minut w temperaturze 180ºC.
  • Upieczoną babkę możemy posypać cukrem pudrem lub polać lukrem.

Może Ci się również spodoba

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *