Puszysta babka majonezowa

 

– 6 jajek,

– 1,5 szklanki cukru,

– 3/4 szklanki mąki pszennej,

– 3/4 szklanki mąki ziemniaczanej,

– 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia,

– 3/4 szklanki majonezu,

– kilka kropel olejku śmietankowego.

 

Jajka i cukier miksujemy na puszysty kogel mogel.

Dodajemy mąkę, proszek do pieczenia i krótko miksujemy.

Dodajemy majonez, olejek i delikatnie mieszamy łyżką.

Formę smarujemy tłuszczem i posypujemy bułką tartą.

Ciasto wylewamy do formy.

Pieczemy ok. 40 minut w temperaturze 180ºC.

 

Upieczoną babkę możemy posypać cukrem pudrem lub polać lukrem.

Smacznego!

Sprawdź jeszcze

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *