Ser typu Camembert w cieście francuskim

Ser typu Camembert w cieście francuskim

Course: PrzystawkiCuisine: francuska, wykwintnaDifficulty: proste
Porcje

4

porcje
Czas przygotowania

5

minutes
Czas pieczenia

20

minutes
Całkowity czas

25

minutes

Niezwykle proste, ale wykwintne danie.

Składniki

  • płat ciasta francuskiego

  • ser typu Camembert

  • 3 ząbki czosnku

  • pół natki pietruszki

Sposób przygotowania

  • Ser kroimy na pół. Ząbki czosnku obieramy i wciskamy w ser.
  • Natkę pietruszki drobno siekamy i posypujemy połówkę sera.
  • Połówki łączymy ze sobą i obkładamy ciastem.
  • Delikatnie nacinamy wierzch.
  • łtko roztrzepujemy i smarujemy nim górę ciasta.
  • Wkładamy na ok. 20 minut do piekarnika nagrzanego do 180ºC.

Może Ci się również spodoba

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *