Spaghetti z cukinią i chili

– cukinia,

– makaron spaghetti,

– duża natka pietruszki,

– 3 ząbki czosnku,

– cebula,

– 1 papryczka chili,

– sól,

– parmezan (albo gouda starta na małych oczkach).

 

Cukinie kroimy w cienkie plastry (zrobiłam to obieraczką).

Na patelni, na rozgrzanym oleju podsmażamy pokrojone w plastry czosnek, cebulę i papryczkę.

Gdy się zrumienią, dodajemy cukinię i smażymy.

W międzyczasie gotujemy makaron.

Pietruszkę kroimy bardzo drobno.

Gdy makaron będzie gotowy, wrzucamy go na patelnię.

Całość mieszamy i pod koniec dodajemy pietruszkę.

Mieszamy i nakładamy na talerze.

Posypujemy drobno startym parmezanem (bądź innym serem).

 

Szybkie, a jakie smaczne!

You may also like...

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *