Zupa szpinakowa z serkiem topionym

– pęczek włoszczyzny,

– 1 udko (mięso na wywar, możecie pominąć 🙂 ),

– opakowanie świeżego szpinaku,

– opakowanie serka topionego,

– mała śmietana 18%,

– ząbek czosnku,

– masło,

– jajka na twardo (1 na osobę),

– sól,

– pieprz.

 

Gotujemy wywar z włoszczyzny i mięsa.

Na maśle zesmażamy drobno pokrojony czosnek i dodajemy umyty i pokrojony w paski szpinak.

Wystarczy go chwilę potrzymać, by zmniejszył objętość.

Dodajemy do wywaru.

Hartujemy śmietanę, dodajemy ją wraz z serkiem topionym.

Gdy serek się rozpuści, próbujemy i w miarę potrzeby dodajemy sól.

 

Smacznego! 🙂

You may also like...

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *