Marchewkowe ciasto Zuzi
Składniki:
4 jajka,
1 szklanka cukru,
2 szklanki mąki,
1 szklanka oleju,
4 starte marchewki (średniej wielkości),
2 łyżeczki sody,
2 łyżeczki proszku do pieczenia,
2 łyżeczki cynamonu mielonego,
2 garści ziaren słonecznika.
Jajka ubijać z cukrem aż uzyskają jasny kolor i zwiększą swą objętość.
Dodać marchewkę i olej (kokosowy doprowadziłam do płynność, kiedyś piekłam z rzepakowym i też było pyszne).
Dodać resztę składników.
Po wymieszaniu wlać do blachy i piec ok. 45 minut w temperaturze +180ºC.
Smacznego! 🙂
Ciasto dedykuję mojej Zuzi.
Mmm, musiało smakować bajecznie! 🙂
Oj tak… Jest pyszne! Polecam 🙂
Ciasto pierwsza klasa! Rozpływa się w ustach! Polecam wszystkim takie pyszności ! 🙂
sam sprawdzałem…
istne szaleństwo! pycha!